Hakkari’nin Çukurca ilçesinde Belediye ve ilçe kaymakamlığınca bu yıl beşincisi düzenlenen Fotosafari ve Doğa Sporları Festivali devam ederken festivale katılan isimler dikkat çekiyor. 

Kocaeli’nden gelen öğretmen Murat İbranoğlu, Hakkari’de düzenlenen festivallerin keyifli geçtiğini söyledi. 

Daha önce iki defa Çukurca’daki festivale katıldığını anlatan İbranoğlu, “Çukurca’da bu yıl beşinci festival düzenleniyor. Ben birinci ve ikinci festivale katılmıştım. Orda çok güzel anılarım olmuştu. Tekrar o güzel şeyleri yaşamak için Çukurca’ya geldim. Çok keyifli oluyor burada festivaller. Hatta burada çektiğimiz fotoğraflar çok ilgi gördü. Çünkü o çeltik tarlaları ve burada beklenmedik olaylar manzaralar çok güzel oldu. Hatta fotoğraf yarışmasında birinci olmuştum. Çok güzel anılar biriktirdik. Tazelemek için tekrar üçüncü kez Çukurca’ya geldim. Yeni açılan bölgeler var. Onları da ziyaret etmeyi düşünüyoruz. Kazan Vadisi ve Han yaylası o bölgeleri merak ediyoruz. Umarım orada güzel fotoğraflar çekerim” diye konuştu. 

Dünyanın en önemli fotoğrafçılık organizasyonlarından biri haline gelen Siena Photo Awards (SIPA) ödüllerinde "Büyüleyici Yüzler ve Karakterler" kategorisinde üçüncülük ödülüne değer görülen DenizKalaycı üçüncü kez Çukurca ilçesinde düzenlenen festivale katıldığı anlattı.  

‘Buraya her gelişimde çok mutlu geliyorum ve çok mutlu dönüyorum’ diyen Kalaycı, “Ben yaklaşık 15 yıldır fotoğraf sanatı ile ilgileniyorum. Sieana Uluslararası Dünya Fotoğraf Ödüllerinde Dünya üçüncüsü oldum. Onun dışında ulusal ve uluslararası fotoğraf ödüllerim var. Çeşitli karma sergilerim var. Özel bir üniversitede öğretim görevlisi olarak çalışıyorum. Farklı sergiler açtım. Özel bireysel gereksinimi olan bireyler hakkında, farkındalık oluşturmak adına 2 kişisel fotoğraf sergisi açtım" dedi.

Çukurca’da böyle bir organizasyonun yapılması, bütün fotoğraf sanatçılarının ilçeye davet edilmesinin çok önemli olduğunu bildiren Kalaycı, “Çukurca adına gurur verici, Çukurca’yı tanıtmak için çok önemli. Bu organizasyonda emeği geçen belediye başkanımıza, kaymakamımıza ve bütün personellerine teşekkür ediyoruz. Herkesin eline koluna sağlık” şeklinde konuştu.  

Hakkari'de Tefecilik operasyonu görüntüleri paylaşıldı Hakkari'de Tefecilik operasyonu görüntüleri paylaşıldı

İstanbul'dan gelen fotoğraf sanatçısı Ömer Şahin, her sene organizasyona katıldığını belirterek, “Bu benim Hakkari’ye ve Çukurca’ya yedinci gelişim Burası benim çok sevdiğim ve Cennet Vatan dediğim ve dostluklarımın olduğu çok güzel bir yer. Özelikle Hakkari’nin doğası, Çukurca’nın doğası Şemdinli Derecik ve yaylaları. Dostlara buradan diyorum tatil için doğu Anadolu bölgesini özelikle de Hakkari2yi tercih edin” şeklinde çağrı yaptı. 

Festival’e Cizre’den katılan Ramazan Esmeray da “Böyle güzel bir organizasyona teknik servis sorumlusu olarak katıldık. Bisiklet yarışları öncesi bisikletlerin hazır olup olmadığını belirlemekle görevliyiz. Bu organizasyon doğa için halk için desteklenmesi gereken bir organizasyon. Bunun içinde olmak bize mutluluk veriyor. Festivale katılan tüm doğaseverler ve sporseverlere teşekkür ediyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. 

Bisikletin bütünleştirici bir araç olduğunu file getiren Esmeray, “Bisiklet sosyal bir araçtır. Bisiklet insanları bir araya getirir. Bisiklet seven bir birey olarak bisikletin bu yönünü topluma aşılamak istiyorum. Kendi kültürüme kendi coğrafyama aşılamak istiyorum. Bisiklet bir ticari araç değil bir kültürdür. Bisiklet özgürlüktür bisiklet bütünleştiricidir. Bunu amaç olarak edindim” şeklinde konuştu. 

Festivalin birinci gününün finali katılımcıların ilçedeki Yeni Mahallede bulunan bir çiftin düğününe katılması ile son buldu. 

Beşincisi düzenlenen Fotosafari ve Doğa Sporları Festivali’nin ikinci günü Han yaylasındaki düzenlenecek Dağ Bisikleti yarışması ve uçurtma şenliği ile devam edecek. 

Muhabir: Zeki Dara (ÖZEL)