Hakkari Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen), Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) toplumsal cinsiyet eşitliği konusundaki açıklamalarına sert tepki gösterdi.

Zap Spor'da şampiyonluk yolunda kritik viraj! Zap Spor'da şampiyonluk yolunda kritik viraj!

Sendika, MEB'in çarpıtma ve suçlamalarla dolu açıklamalarının kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, cinsiyet eşitliği mücadelesinden vazgeçmeyeceklerini belirtti.

Eğitim-Sen Şube Eş Başkanı Şükran Sönmez Güldal, yaptığı basın açıklamasında, MEB'in bilimsel gerçeklerden uzak ve ideolojik bir yaklaşım sergilediğini iddia etti.

Güldal, "Toplumsal cinsiyet eşitliği, demokratik ve çağdaş bir toplumun temelidir. MEB'in bu gerici tutumuna karşı mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.

Açıklamada, MEB'in 2014-2016 yılları arasında yürüttüğü toplumsal cinsiyet eşitliği projesini hatırlatarak, bakanlığın kendi geçmiş politikalarıyla çeliştiğini öne sürdü.

Güldal, açıklamasında, eğitimde cinsiyet eşitliğinin sağlanmasının, adil ve özgür bir toplumun ön koşulu olduğu belirtildi.

Editör: Haber Merkezi