Hakkari'de Gazi Mahallesi'nde yaşayan 55 yaşındaki Feleknaz Keskin'in Katramas Deresi'ne düşerek kaybolması, kentteki derelerin güvenliğini bir kez daha gündeme getirdi.

Bayramdan bu yana aralıklarla etkili olan sağanak ve kar yağışları nedeniyle şehir merkezinden geçen derelerin debisi yükselirken, kar sularının erimesiyle birlikte tehlike daha da arttı.

Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail Akboğa ve Karşıyaka Mahallesi Muhtarı Vahap Atiman, bu duruma dikkat çekerek vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu.

Özellikle yaşlı ve çocukların derelerden uzak durması gerektiğini vurgulayan Akboğa, "Bir canımız gitti, başka canlar gitmesin," diyerek tehlikenin boyutunu gözler önüne serdi.

Feleknaz Keskin'in Katramas Deresi'ne düşüp kaybolduğunu hatırlatan Akboğa, "Maalesef gören yok, ispatlı bir delil yok. Eşi de geçen sene bu vakitlerde suya düştü vefat etti. Beş altı gündür sürekli yağış var. Suların debisi de yüksek" dedi.

Hakkari halkına bahar aylarında derelerden uzak durma çağrısı yapan Akboğa, "Gezerken, dolaşırken, malumunuz Zap Deresi, Katramas Deresi, Serik Deresi, dikkat etmemiz gerekir. Daha rahat, daha sakin olun. Şoförlerin araçlarını kullanırken daha temkinli olmalarını istiyoruz. Yaklaşık 6 gündür bir çalışma var, son iki gündür yağışlar nedeniyle ara verildi. Tüm halkımızın yağışlardan sonra arama çalışmalarına destek vermelerini istiyoruz. Bahar ayıdır, piknik zamanıdır. Dere kenarlarına, vadiye inmelerini doğru bulmuyoruz. Annemizi kaybettik, başka canların kaybolmasını istemiyoruz" ifadelerini kullandı.

Karşıyaka Mahallesi Muhtarı Abdülvahap Atiman ise dere kenarlarındaki tehlikeye dikkat çekerek, "Geçen sene 26 Nisan'da dereye düşen İbrahim Keskin, aynı yerde bu sene de dereye düşen Feleknaz Keskin... Dereye düşme şüphesi yüksek olan annemizi kaybettik. Şu an arıyoruz. Sularımızın debisi çok yüksek. Lütfen dere kenarlarında piknik yapmayalım. Dere kenarlarına yaklaşmayalım. Çocuklarımıza ve yaşlılarımıza sahip çıkalım. Feleknaz Keskin'i 6 gündür arıyoruz. Böyle yağmurlu günlerde dere kenarlarından uzak duralım" şeklinde konuştu.

Hakkarili Yazar Kızılkaya, Önder'i yazdı Hakkarili Yazar Kızılkaya, Önder'i yazdı

Muhabir: Zeki Dara