Kentin tanıtımının yanı sıra ekonomisine de katkı sağlaması beklenen festival, ilçede heyecan oluşturdu.

Hakkari Valiliği koordinasyonunda Çukurca Kaymakamlığı ve Çukurca Belediyesince düzenlenen, İçişleri, Kültür ve Turizm ile Gençlik ve Spor Bakanlıklarınca desteklenen festival renkli görüntülere sahne oluyor.

Çukurca'da off-road gösterisi yapıldı Çukurca'da off-road gösterisi yapıldı

İlçenin tarihi, günlük yaşamı, kültürel değerleri, yemek kültürü, doğa sporları potansiyeli ve doğal güzelliklerinin tanıtıldığı festival 27 -30 Haziran yapılacak farklı etkinlkiler ile devam edecek.

Festival Erkan Kanat’a ait 22 eserin yer aldığı Yağlı Boya ve Ahşap Dağlama Sanatı sergisinin açılışı ile başladı.

Serginin açılışı İle Kaymakamı Mert Kumcu, Belediye Başkanı Nazmi Demir, İlçe Emniyet Müdürü Adem Köpük İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Engin Çağlayan  ve vatadaşlar katıldı.

İlçenin tarihi, günlük yaşamı, kültürel değerleri, yemek kültürü, doğa sporları potansiyeli ve doğal güzelliklerinin tanıtıldığı festival 27 -30 Haziran tarihleri arasında yapılacak farklı etkinlikiler ile devam edecek.

Festival Erkan Kanat’a ait 22 eserin yer aldığı Yağlı Boya ve Ahşap Dağlama Sanatı sergisinin açılışı ile başladı.

Serginin açılışı İle Kaymakamı Mert Kumcu, Belediye Başkanı Nazmi Demir, İlçe Emniyet Müdürü Adem Köpük İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Engin Çağlayan ve vatandaşlar katıldı.

Festival ile ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan İlçe kaymakamı Mert Kumcu, dört gün sürecek olan Beşinci Foto Safari ve Doğa Sporları Festivalinin birinci gününde olduklarını söyledi.

Festivalin startını verdiklerini anlatan Kaymakam Kumcu, "Görsel Sanatlar öğretmenimizin çok güzel çalışmaları oldu. Çukurca’ya büyük katkıları var. Bugün de kendisinin kişisel sergisi oldu. Bu resim sergisi ile festivale başlamış olduk. Buradan kadınlarımız el emeği göz nuru Çukurca’mızın çok güzel görsel ürünleri olan serginin açılışını yapacağız. Ardından doğa sporlarımız başlıyor. Üç gün boyunca devam edecek. Pazar günü de Kıraç konserimizle festivalimizi noktalıyoruz” dedi.

Festivalin yoğun bir ilgi ile başladığını kaydeden Kaymakam Kumcu, "Bugün bakıyoruz buraya bugün itibari ile 250 -300 misafirimiz giriş yapmış. Tabi yarından itibaren bu sayı artacak. İran’dan gelen misafirlerimiz turistlerimiz var. Rusya’dan gelen dağcılarımız sporcularımız var. Gerçekten beşincisi düzenlenen bu festival uluslararası bir boyut kazanmış durumdadır. Sizler aracılığı ile tüm dünyaya Türkiye’ye çağrı yapıyoruz. Sınırın sıfır noktasında doğal güzelliklerimizi görmeye tüm vatandaşlarımızı doğa severleri spor severleri buraya davet ediyoruz” diye konuştu. 

Kaymakam Kumcu ve Başkan Demir beraberindekilerle beraber sergiyi dolaştı. Ardından Çukurca Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin ürünlerinin yer aldığı serginin açılışı yapıldı.

,

Festivalin birinci gününde Yüksekova ilçesinden gelen sporcuları katıldığı Tekerlekli Kayaklı Koşu yarışması yapıldı.  

Sporcular, dereceye girmek için ilçenin girişinden Gençlik Merkezi'nin önüne kadar olan parkurda mücadele etti.

Gençlik Merkezi'nde fotosafari için kayıt yaptıran fotoğrafçılar ise ilçenin günlük yaşamını, çeltik ve susam tarlalarını, kültürel değerlerini, doğal güzelliklerini fotoğraflamaya başladı.

Çukurca ilk defa dev bir konsere ev sahipliği yapacak. Sanatçı Kıraç Festivalin kapanışında ilçede sahne alacak. 

Muhabir: Zeki Dara