Çukurca Kaymakamlığı ve Çukurca Belediyesi tarafından organize edilen ve 27 Haziran günü startı verilen Beşinci Fotosafari ve Doğa Sporları Festivali üçüncü gününde devam ediyor. 

Valilik açıkladı bakın Hakkari'de kaç intihar yaşanmış! Valilik açıkladı bakın Hakkari'de kaç intihar yaşanmış!

Hakkari ve ilçeleri ile il dışından gelen yüzlerce doğasever, sporcu ve fotoğraf sanatçısını buluşturan festivalin üçüncü günününde Yamaç Paraşaütü, Dağlık Kaya Tırmanışı gösterisi, Off Road Gösterisi ve Rafting gösterisi ve  Zap Suyunda düzenlenmeyecek Plaj Voleybol turnuvası ile devam edecek. 

Program kapsamında ilçe merkezindeki Bayraktepe Yolunda 5 aracın katılımı ile OFF Road gösterisi yapılacak. 

Gösteri öncesi ilçeye getirilen ve vatandaşların meraklı bakışları arasında tırlardan indirilen gösteri araçları ‘Çukurca Seninle Güzel’ yazısı önünde minik bir gösteri düzenledi. 

20219 yılında Çukurca’da düzenlenen festivale katıldığını anlatan Türkiye Offroad Şampiyonu Emirhan Kutluk, profesyonel olarak offread sporu ile ilgilendiğini söyledi. 

ÇUkurca2nın dağal bir yarış parkuru olduğunu anlatan Kutluk, "2019 yılında Çukurca’ya geldiğimde hayran kalmıştım. Bu sene tekrar buradayız. Buran her şeyin normalleştiğini görmek çok güzel. Beş gündür buradayım. Anlatamayacağımız tecrübeler yaşadık. Her şey çok güzel insanlar çok misafirperver. Sporcu olarak bizim hayalimiz burada federasyona bağlı olarak profesyonel bir yarış yapabilmek. Bunla ilgili umarım gerekli merciler sesimizi duyacaktır. Tek hayalimiz burada bu güzel ortamda yarış yapabilmek için ciddi araçlar kullanıyoruz. Burada o kadar doğal bir etap var ki program boyunca dolu solu bir yarışş yapabiliriz. En büyük amacımız ileride profesyonel bir yarış yapabilmektir” ifadelerini kullandı. 

Festival programı kapsamında İstanbul’dan ilçeye gelen ve 5 aracın bulunduğu TEXXOFFROAD ekibi yarış öncesi Show yaptı. 

Muhabir: Zeki Dara