Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncel Bakırkan, geçirdiği rahatsızlık nedeniyle bir süredir tedavi gören Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti.
Bakırhan, telefon görüşmesinde Bahçeli'nin sağlık durumunu sordu ve "Barış ve kardeşlik çalışmaları konusunda Türkiye'nin size ihtiyacı var" dedi.
Son günlerde sağlık durumuyla gündeme gelen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 9 Şubat'ta durumunun iyi olduğunu ve hızla iyileşme sürecine girdiğini söylemişti.
Yazılı bir açıklama yapan MHP lideri, "Malumlarınız olacağı üzere her insanın başına gelebilecek bir rahatsızlık devresinden geçerek tedavi sürecimin sonuna yaklaştım ve hamdolsun hızla iyileşme sürecine girdim" dedi.
MHP lideri Bahçeli, geçen hafta bir operasyon geçirmişti.
10 yıl önce değiştirilen kalp kapakçığındaki dejenerasyon bulguları üzerine mevcut kalp kapakçığı değiştirilen Bahçeli'nin operasyonu iyi geçmişti.
MHP'den yapılan açıklamada, "Odasında dinleniyor. Kısa zamanda günlük yaşantısına dönecek" denilmişti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha önce Bahçeli ile telefonda görüştüğünü ve durumunun "gayet iyi olduğunu kendinden dinleme fırsatı" bulduğunu söyledi.
MHP'den 6 Şubat'ta yapılan açıklamada, 77 yaşındaki Bahçeli'nin kalp kapağının değiştirildiği belirtilmişti.
Açıklamada, MHP lideri Bahçeli'nin "planlı tetkik ve tedavileri için" 4 Şubat'ta hastaneye yatırıldığı kaydedilmişti.
Bahçeli'nin 10 yıl önce değiştirilmiş kalp kapağındaki dejenerasyon bulguları üzerine, 6 Şubat'ta kalp kapağının değiştirildiği açıklanmıştı.
MHP açıklamasında, "Tıbbi durumu son derece iyi ve stabil olup, odasında dinlenmektedir. Kısa zaman içerisinde hastane süreci tamamlanarak günlük yaşantısına dönecektir" ifadeleri kullanılmıştı.
MHP, TBMM'deki olağan grup toplantısını 4 Şubat Salı günü iptal etmişti.
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, 5 Şubat akşam saatlerinde yaptığı açıklamada grup toplantısının Bahçeli'nin "yakalandığı öksürük rahatsızlığı" nedeniyle iptal edildiğini söyledi.