Berlin'deki Olimpiyat Stadı'nda oynanan EURO 2024 son 16 turu maçında İsviçre, İtalya'yı 2-0 mağlup etti. İsviçre, ilk yarıda oyunu kontrol eden taraf olurken, yüzde 70'lerin üzerinde topla oynama oranıyla İtalya kalesinde tehlikeli ataklar geliştirdi. 37. dakikada Freuler'in golüyle 1-0 öne geçen İsviçre, ilk yarıyı bu skorla tamamladı.

Fenerbahçe, ilk hazırlık maçından galip ayrıldı Fenerbahçe, ilk hazırlık maçından galip ayrıldı

İkinci yarıya hızlı başlayan İsviçre, 46. dakikada Vargas'ın golüyle farkı ikiye çıkardı. İtalya, 73. dakikada ilk isabetli şutunu atarken, Schar'ın ters kafa vuruşu ve Scamacca'nın şutları direğe takıldı. İsviçre, kalan sürede skoru koruyarak 2-0 galip geldi ve çeyrek finale yükseldi.

Maçın oyuncusu seçilen Ruben Vargas, bir gol ve bir asistle takımının galibiyetinde önemli rol oynadı. İsviçre, çeyrek finalde İngiltere-Slovakya maçının galibiyle karşılaşacak. Çeyrek final maçı 6 Temmuz'da oynanacak.

Teknik direktör Murat Yakın yönetimindeki İsviçre, Avrupa Şampiyonası'nda üst üste ikinci kez çeyrek finale kalma başarısı gösterdi. İtalya ise son 16 turunda elenerek hayal kırıklığı yaşadı. İsviçre, 31 yıl sonra İtalya'yı mağlup etmeyi başardı ve rakibine karşı 11 maç sonra galip geldi.
 

Editör: Zeki DARA