Hakkari yöresinde eskide yaşamın bir parçası olan araç gereçleri toplayan Hakkari Gençlik Merkezi bünyesinde çalışanı Fotoğraf Eğitmeni Metin Akmaz bu ürünleri sergileyerek görünür kılıyor.

Hakkari Gençlik Merkezi Akmaz, Hakkari'nin Çukurca ilçesinde bu yıl 5'incisi düzenlenen 'Çukurca Foto Safari ve Doğa Sporları Festivali'ne ilçenin Çınar Çeşmesine kurduğu Kıl Çadır ile ilçeye gelen misafirleri ağırladı.

Çadırı ziyaret eden vatanaşlar kentin kültürünü yanısıtığını ifade eden Akmaz,

‘’ Keçi yününden yapılan ve yazın serin tutan, su geçirmeyen kıl çadırlar Hakkari Bölgesinde  yaylalarını süslüyor. Yüz yıllık geleneği yaşatan yöre halkı ilkbahar aylarında yaylaya çıkıp 5 ay boyunca kıl çadırı altında yaşamını sürdürüyor.

Doğu ve Güney Doğu Anadolu Bölgesinde yoğun olarak kullanılan kıl çadırları keçi yününden yapıldığı için yazın serin ve su geçirmeyen özelliğe sahip. Bu yüzden göçerler başta olmak üzere Hakkari  yaylalarında yaşayan vatandaşlar aylarca bu çadırların altında kalıyordu. Bizler de bu festivalde kentin kültürünü yansıtmaya çalıştık. İnsanlar çadırımızı ziyaret edip, kentin kültürünü yakında tanıma fırsatı buldu.3 Gün boyunca açık olan kıl çadırımızı binlerce insan ziyaret etti. Çalışmada emeği geçen Başta Sayın Valimiz Ali Çelik, Çukurca Kaymakamımız Mert Kumcu, Çukurca Belediye Başkanımız Nazmi Demir,Gençlik Spor Müdürümüz Emin Yıldırım , Gençlik Merkezi Müdürümüz Fahri Güldal olmak üzere herkese sonsuz teşekkür ederim. Hakkari’nin külütürünü elimden geldiği kadar yaşatamaya çalışcağım. ‘’

Festivalde rafting, kano, yamaç paraşütü etkinlikleri, off- road ve motocross gösterisi ile plaj voleybolu turnuvası gerçekleştirildi.

Yine bu çerçevede fotoğraf tutkunları, ilçenin tarihi Kale Evlerini ve tahin üreten su değirmenini, çeltik tarlalarını, doğal güzelliklerini ve günlük yaşamını fotoğraflayarak ödül almak için birbirleriyle yarışacak.

Valilik açıkladı bakın Hakkari'de kaç intihar yaşanmış! Valilik açıkladı bakın Hakkari'de kaç intihar yaşanmış!

Festivalin son gününde ise sanatçı Kıraç'ın konser verecek.

Muhabir: NİRGÜL UYSAL