Hakkari'de, bölgenin acil sağlık hizmetleri altyapısını güçlendirecek olan Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) binası inşaatı hızla ilerliyor.
Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Eray Çınar, Afet ve Acil Durum Yönetimi Daire Başkanı Uzm. Dr. Murat Genç, İl Sağlık Müdürü Dr. Hamdullah Kara , Türkiye UMKE Birim Sorumlusu Serkan Demirci ve İl Sağlık Müdürlüğü Destek Hizmetleri Başkanı Necdet Demir'den oluşan üst düzey heyet, TUSEB Proje Koordinatörü Burhan Albay ve Hizmet Başkanları ile birlikte inşaat alanında detaylı bir inceleme gerçekleştirdi.
Hakkari İl Sağlık Müdürü Dr. Hamdullah Kara Genel Müdür Yardımcısı Dr. Eray Çınar ve Daire Başkanı UZM. Dr. Murat Genç'e UMKE binasının inşaat çalışmaları hakkında bilgilendirdi.
Hakkari'nin coğrafi zorlukları ve doğal afetlere karşı hassasiyeti göz önüne alındığında, bu yatırımın önemi daha da artıyor.
UMKE binası, bölgedeki acil sağlık hizmetlerinin daha etkin ve hızlı bir şekilde sunulmasını sağlayacak. Ayrıca, afet ve acil durumlarda müdahale kapasitesini önemli ölçüde artıracak.
UMKE, doğal afetler, kazalar ve diğer acil durumlarda hayati öneme sahip tıbbi kurtarma ve ilk yardım hizmetleri sunan gönüllü sağlık personelinden oluşuyor. Hakkari'deki UMKE binası, bu önemli ekibin daha donanımlı ve organize bir şekilde çalışmasına olanak tanıyacak. Bina, aynı zamanda UMKE personelinin eğitim ve tatbikatları için de modern bir merkez işlevi görecek.
İl Sağlık Müdürlüğü'nün sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda Türkiye UMKE Birim Sorumlusu Serkan Demirci ve TUSEB proje koordinatörü Burhan Albay'ın Çukurca ilçesi sınır hatlarında kurulu olan Kavuşak Acil Müdahale Ünitesi ve Işıklı Sahra Hastanesinde görevli Sağlık Personelleri ile bir araya geldiği belirtildi.