2-2 beraberlikle sonuçlanan karşılaşmanın ardından Şırnak Petrolspor yönetimi, kaleci Kaya Kaplan Tekin ve futbolcu Tolga Kara'yı süresiz kadro dışı bıraktı.

Rektör Pakiş, Yüksekova’da öğrencilerle iftarda buluştu Rektör Pakiş, Yüksekova’da öğrencilerle iftarda buluştu

Kaleci Kaya Kaplan Tekin, maçta gördüğü kırmızı kart nedeniyle disiplin kuruluna sevk edilirken, Tolga Kara'nın maç esnasında takım arkadaşlarıyla tartışması ve sahadan çıkmak istemesi bardağı taşıran son damla oldu. Yönetim, iki oyuncunun da süresiz kadro dışı bırakıldığını açıkladı.

Maçın ilk yarısının ardından stadyum dışına çıkan ve market ihtiyaçlarını karşılamak isteyen Şırnak Petrolspor taraftarları, geri döndüklerinde büyük bir şok yaşadı. İddialara göre, taraftarlar stadyuma alınmadı.

Taraftarların durumu çözmek için tribün giriş kapısına inen Ultra Cudi Dernek Başkanı ve tribün lideri Nevruz Güldürmez'in, polis ekiplerine kapıyı açmaları için ricada bulunduğu ancak güvenlik güçlerinin zor kullanması sonucu Güldürmez'in kalkan ve coplarla linç edildiği iddia edildi. Ayrıca, taraftarlara plastik mermi ve biber gazı ile saldırıldığı belirtildi.

Şırnak Petrolspor yönetimi, taraftarlara yönelik müdahaleyi şiddetle kınadı. Yapılan açıklamada, "Taraftar, futbolun ruhudur! Şırnak Petrolspor taraftarı, her maçta takımına gönülden destek vererek sahada 12. adam rolünü üstlenmekte, tribünleri coşkusuyla doldurarak kulübümüzün en büyük gücü olmaktadır. Taraftarlarımızın bu denli önemli olduğu bir maçta, onlara yönelik yapılan bu müdahale kabul edilemezdir!" ifadelerine yer verildi.

Yönetim, taraftarlara yönelik müdahalenin takipçisi olacaklarını ve sorumluların cezalandırılması için her türlü hukuki girişimi yapacaklarını duyurdu. Açıklamada, "Tribün özgürdür, engellenemez!" vurgusu yapıldı.

Editör: Haber Merkezi