Hakkari Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Semra Gürtaş Doğan’ın yürütücülüğünde gerçekleştirilen; etkinlik Hakkari Vali Yardımcısı Furkan Berber, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, Hakkari üniversitesi idari ve akademik kadro ile öğrencilerin katılımı ile başlamıştı.
Çeşitli alanlarda konferans ve sunumların yapıldığı şenlikte 11 atölye açıldı, farklı yaş grubu ve kademede 3 bini aşkın öğrencinin katılımı ile gerçekleştirilen etkinlikte bilim ve teknoloji eğlenceli ve etkileşimli bir formatta sunuldu.
Bilim Şenliği etkinlikleri kapsamında farklı bilim ve teknoloji alanlarında uygulamalı atölyeler, deneyler, planetaryum gösterimi ve sergiler yer aldı.
Alanında uzman bilim insanlarının katılımıyla gerçekleştirilen seminerler, öğrencilere bilimi yakından tanıma ve kariyer hedeflerini bu doğrultuda şekillendirme imkânı sağladı.
Hakkari Üniversitesi tarafından, 20 Ekim Pazar günü Zeynel Bey Yerleşkesindeki merkezi dersliklerinde düzenlediği ‘Bilim Şenliği’ dün sona erdi.
Etkinlikle ilgili Hakkari İl Sesi Gazetesi muhabirine açıklamalarda bulunan Hakkari Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Semra Gürtaş, 3 gün süren etkinliğin amacına ulaştığını söyledi.
Projenin öğrenciler tarafından beğeni aldığını belirten Doğan, “4007 TÜBİTAK projesi kapsamında gerçekleştirilen projemiz 3 gün devam etti. Anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite olmak üzere 4 okula hitap eden bir projeydi. Planetaryum gösterisi ile destekledik projemizi. Etkinliklerimizde yapılan anketlerden gördüğümüz üzere öğrenciler tarafından beğeni toplayan bir proje ve devamının da istendiği bir proje oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Oroje kapsamında 3 bin öğrencinin buluştuğunu anlatan Doğan, “Günlük 300 öğrencimiz geldi. Dört gün boyunca bin 200 öğrenci geldi. Buna üniversite öğrencileri dahil değildi. Zaten üniversite öğrencilerimiz etkinlik bir şekilde bulunuyordu. Dolayısı ile 3 bin öğrenciye ulaştığımızı düşünüyoruz. Şenlikte öğrencilerin hocalara soru sorma, üniversite hocalarına ulaşmayı anlamış oldular. Demek ki üniversitemizin herkese açık olduğu herkes tarafından anlaşılmış oldu. Üniversitedeki hocalarımızla iletişim halinde onlara soru sorabilecek yetenekteki öğrencileri keşfettik. Aslında tek amacımız buydu. Öğrenciler soru sorabiliyor mu? Kendilerini ifade ediyor mu? Tüm öğrencilerimiz etkin bir şekilde bilim şenliğinde yer aldılar. Bundan sonra daha fazla öğrenciye ulaşabileceğinizi düşünüyorum” ifadelerini kullandı.