Yıllardır Hakkari’de faaliyet gösteren kentin tek tekstil atölyesinde çalışan Halk Eğitim Merkezi usta öğreticilerinin atık kumaşlardan yaptığı mazlemeler, köy okullarında okuyan ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırılıyor.

Atölyede çalışan usta öğretici Gurbet Ciğer, halk eğitim görevlisi olarak tekstilde çalıştığını burada hem öğrencilere eğitim verdiklerini hem de kumaş atıklarını dönüştürdüklerini söyledi.

Tekstil atölyesinde atık malzemelerden çok sayıda ürün yaptıklarını anlatan Ciğer, "Burada artan kumaşlarla köy okullarında okuyan öğrencilere kalemlik, atkı, bere, toka, eldiven gibi malzemeler üretiyoruz. Yaptığımız ürünleri Halk Eğitim Müdürümüz Sayın Nazif Tatlı ile birlikte köy okullarındaki öğrencilere dağıtıp köydeki çocukları sevindiriyoruz. Çocukların o sevinci bizim için çok önemli. Bu şekilde hem kalan kumaşlar çöpe gitmiyor hem işimizi değerlendiriyoruz. Burada çalışan usta öğreticilerin her biri farklı bir dalda çalışıyor. Gayet güzel işl çıkartıyoruz. İsmail Bey de kapısını bize açtı. Hepimiz burada güzel çalışıyoruz. Çok şükür. " dedi.

Hem üretim yapıp hem çocukları sevindirmenin mutluluk verici olduğunu söyleyen Ciğer, ortamlarının da çok güzel olduğunu kaydederek kendilerine bu imkanı sağlayan FAM Tekstil yetkililerine teşekkür etti.

Halk eğitimde usta öğretici olarak çalışan Ayşe Abi de tekstil alanında çalıştıklarını, yaptıkları işlerden arta kalan kumaşları değerlendirerek; bere, atkı, toka, halemlik gibi ürünlere dönüştürüp köy okullarında okuyan öğrencilere dağıttıklarını söyledi.

Yıllardır Hakkari’de tekstil alanında hizmet veren FAM Tekstil atölyesinin sahibi İsmail Çatal ise “Bünyemizde 25 -20 personel çalıştırıyoruz. Okullardan da eğitim görmek isteyen talebeleri alıyoruz. Halk Eğitim Müdürlüğümüze bağlı usta öğreticiler iki yıldır atölyemizdeki çocukları eğitiyorlar. Burada hep beraber güzel işler çıkartıyoruz. Atölyemizde kullandığımız kumaş parçalarından köy okullarına katkı olsun diye değişik ürünler yapıyorlar. Bu ürünlerin başında thişort, bere, çocuk çantaları, toka, kalemlik, eldiven gibi ürünleri hazırlayıp okullara dağıtıyoruz” dedi.

Halk Eğitim Müdürlüğü yetkililerine teşekkür eden Çatal, “Halk eğitim müdürlüğümüz bu konularda gerçekten duyarlı ve hem nsanlara istihdam açısından katkıda bulunuyor  hem de çalıştırdığı insanları daha profesyonelce eğitim görmeleri için iş sektörleriylen de birlikte çalışmalarında çok fayda vardır. Değişik branşlarda da değişik işleri yapan arkadaşlarımızla yani iş sektöründe imalat yapan arkadaşlarla işbirliği yapmaları halinde hem vasıfsızlığı ortadan kaldırırlar hem de geleceğe çok büyük katkıları olur” diye konuştu.

Kaynak: Zeki DARA