Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) bu hafta kritik düzenlemeleri içeren torba yasayı gündemine alıyor. Yeni yasa kapsamında çocuk sahibi ailelere yönelik büyük destekler sağlanacak. Çocuğu olan ailelere beş yıl boyunca maaş verilecek, doğum yardımı artırılacak ve teşvik paketleri hayata geçirilecek.

Hakkari'de sıra dışı iftar! Hakkari'de sıra dışı iftar!

Çocuk Sahibi Ailelere Devlet Desteği Artıyor

Torba yasa ile doğum yardımı alan ailelere uzun vadeli mali destek sağlanacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan yeni düzenlemeye göre:

1. çocuk için 5 bin TL tek seferlik doğum yardımı yapılacak.
2. çocuk için aylık 1.500 TL destek ödenecek.
3. çocuk için aylık 5 bin TL ek ödeme sağlanacak.
Üç çocuğu olan ailelere beş yıl boyunca 6.500 TL maaş verilecek.
Bu destek paketi, 1 Ocak 2025 ve sonrasında doğan çocukları kapsayacak. 2025 öncesinde doğan çocuklar için ödeme yapılmayacak.

4 Çocuklu Ailelere 11.500 TL'ye Kadar Destek

Aileleri teşvik edecek düzenlemeler kapsamında 1 Ocak 2025'ten itibaren dört çocuğu olan anneler aylık 11.500 TL ödeme alabilecek. Bu yardımlar, çocuklar beş yaşına gelene kadar devam edecek.


TBMM’de Gündem Yoğun

TBMM’de bu hafta torba yasa görüşmeleri yapılacak. Geçtiğimiz hafta yoğunluk nedeniyle ertelenen konuların bu hafta ele alınması bekleniyor. Yeni düzenlemelerle birlikte aile destek programlarının yanı sıra farklı alanlarda da önemli değişikliklerin olması öngörülüyor.

Editör: Haber Merkezi