Vali Çelik Jeoloji mühendislerini kabul etti Vali Çelik Jeoloji mühendislerini kabul etti

3 Haziran’da gözaltına alınıp 5 Haziran tarihinde tutuklanan ve yerine kayyum atanan Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış’a destek ve kayyum uygulamasını protesto eylemleri devam ediyor. 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) öncülüğünde İstanbul’dan Hakkari’ye doğru başlatılan yürüyüşün startı verilirken, Hakkari kent merkezinde başlatılan oturma eylemi ise devam ediyor. DEM Parti milletvekilleri Çiçek Otlu, Cengiz Çiçek ve Ali Bozan’ın bulunduğu gurup Hakkari’ye gelmek üzere yola çıktı. 

Ege Bölgesi’ndeki yürüyüşçüler ise, İzmir'de bir araya geldi. Her iki yürüyüş kolunun Ankara’da bir araya gelmesi ve buradan Van’a hareket etmesi bekleniyor.

25 Haziran’da DEM Parti Hakkari İl Binasının yan tarafında bulunan alanda başlatılan nöbet ve oturma eylemi 6. Gününü geride bıraktı. Van’dan gelen DEM Partili grubun eylemi sabah saatlerine kadar devam etti. Nöbet eyleminde kayyum uygulaması protesto edildi ve belediye meclisinin belediye başkanını belirlemesi gerektiği mesajı verildi. 

Öte yandan Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Viyan Tekçe Ankara ve İstanbul'da bir dizi temaslarda bulunarak, çeşitli sivil toplum örgütü temsilcileri ve basın mensupları ile bir araya geldi.


 

Editör: Haber Merkezi