Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 14 bin dekarlık tarım arazisini suyla buluşturacak "Dilimli Barajı Sulaması 1. Kısım Yapım İşi" için sözleşme imzalanmuştı.

Proje kapsamında, 60 kilometreyi aşkın boru hattı döşenmesi, 25 kilometreden uzun işletme ve bakım yolu yapılması ve boru hatları üzerindeki sanat yapı inşaatlarının tamamlanması planlanıyor.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, geçtiğimiz hafta sözleşmesi imzalanan Dilimli Barajı sulamasının ilk etabının tamamlanmasıyla da bölgedeki tarım arazilerinin ihtiyaç duyduğu suyun, borulu ve basınçlı modern sulama teknikleriyle, verimli topraklara sağlıklı bir şekilde ulaştırılacağı aıçklamıştı.

535 milyon lira tutarındaki projenin 2028 yılının ilk çeyreğinde hizmete alınması öngörülüyor. İlk etabın hizmete girmesiyle işlenecek 14 bin dekarlık tarım arazilerinden yıllık 110 milyon liralık gelir elde edilmesi ve 1300 kişiye istihdam sağlanması bekleniyor.

Hakkari Valisi Ali Çelik sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, " Hakkarimizin bereketli topraklarını su ile buluşturacak Yüksekova Dilimli Barajı Sulama Kanalı Projesinin 1. Kısım yapım işi için imzalar atıldı" ifadelerine yer verdi.

Çukurca Festivali yarın başlıyor Çukurca Festivali yarın başlıyor

Editör: Zeki DARA