Hakkari'nin Dağgöl Mahallesi sakinleri, Katramas Deresi'nde planlanan ancak bir türlü hayata geçirilemeyen ıslah çalışmalarının gecikmesine tepki gösterdi.
Katramas Deresi'nde başlatılan dere ıslahı projesi, bölgedeki çevresel koşulları iyileştirmeyi ve sel gibi doğal afetlere karşı koruma sağlamayı amaçlıyordu. Ancak, proje kapsamında ağaç kesiminin yapılması ve ıslah çalışmasının yapılmamış olması tepkilere neden oldu.
Islah çalışmaları kapsamında dere kenarında bulunan bahçelerindeki ağaçların kesildiğini ileri süren mahalle sakinleri , ağaçların kesilmesinin ardından projenin iptal edildiğini veya belirgin bir ilerleme kaydedilmediğini belirterek, yetkilileri göreve çağırdı.
Devlet Su İşleri (DSİ) Hakkari Şube Şefliği ekiplerinin herhangi bir çalışma başlatmadığını savunan vatandaşlar, dere ıslahı projesinin gecikmesi nedeniyle yaşadıkları mağduriyeti dile getirerek, yetkililerden acil çözüm talep ediyor.
Projenin iptal edilmesi veya gecikmesiyle ilgili olarak yetkililerden açıklama bekleyen vatandaşlar, kesilen ağaçların yerine yenilerinin dikilmesini ve projenin bir an önce başlatılmasını istiyor.
Devlet Su İşleri (DSİ) yetkilileri ise söz konusu bölgede herhangi bir projelerinin olmadığını açıkladı.
İsminin açıklanmasını istemeyen bir yetkili, vatandaşlardan dere kenarındaki ağaçları kesmelerini istemediklerini belirtti.