Hakkarili Özdemir vefat etti Hakkarili Özdemir vefat etti

Milli Eğitim Bakanlığı'nın takvimine göre, ilk ve ortaöğretim kurumlarında uygulanan ikinci ara tatil bugün sona erdi. Yaklaşık bir haftalık aranın ardından Hakkari'deki okullarda da ilk ders zili çaldı.

Yarıyıl tatilin ardından kentteki 443 eğitim kurumunda 60 bin 882 öğrenci ve 4 bin 37 öğretmen ders başı yaptı. 

Öğrenciler, 31 Mart'ta başlayan ve 4 Nisan'da sona eren ikinci ara tatilin ardından yeniden okullarına dönmenin heyecanını yaşadı. Sabahın erken saatlerinden itibaren okul bahçelerinde arkadaşlarıyla bir araya gelen öğrenciler, öğretmenleriyle de hasret giderdi.

Hakkari'deki okullarda da diğer illerde olduğu gibi dersler yeniden başladı. Öğrenciler, ara tatilde dinlenip enerji topladıktan sonra ikinci dönemin kalan kısmına kaldıkları yerden devam edecekler.

Hakkari'deki Cumhuriyet İlk ve Ortaokulu'nda ikinci ara tatilin sona ermesiyle birlikte öğrenciler bugün yeniden okullarına akın etti. Sabahın erken saatlerinde okul bahçesinde toplanan öğrenciler, arkadaşlarıyla hasret giderirken, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla birlikte ders başı yapmanın heyecanını yaşadı.

2024-2025 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi, 20 Haziran Cuma günü sona erecek

Muhabir: Zeki Dara