1 Mart 2021 yılında kurulan Hakkari Gazeteciler Cemiyeti (HGC) ikinci olağan genel kurulunu gerçekleştirdi. 

Cemiyet ofisinin bulunduğu Kaya Plaza'da düzenenen kongreye HGC kurucu Başkanı Hakan Taş, HGC'nin mevcut Başkanı Mehmet Özkan ile cemiyet yönetimi ve üyeleri katıldı. 

Divan oluşumunun ardından başlayan kongrede geçmiş dönemin faaliyet ve mali raporları okunarak ibra edildi.

Dilek ve temenilerin dile getirilmesinin ardından tek liste ile girilen seçimlerde HGC'nin yönetim kurulu başkanlığına Ali Yiğit, Başkan Yardımcılığına Mehmet Özkan, Genel Sekreterliğine Zeki Dara, Saymanlığa Serkan Besi yönetim kurulu üyeliğine ise Hamza Gündüz seçildi. 

Görevi devir eden Hakkari  Gazeteciler Cemiyeti’nin önceki dönem Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özkan, Yeni Başkan Yiğit 'te görevinde başarılar diledi. 

Yiğit ise  kurul sonrası yaptığı konuşmada şunları kaydetti.

;"2024 yılında Merkez ve ilçelerdeki gazeteci arkadaşlarımızın tek çatı altında topladığımız cemiyetimizin başkanı olarak seçilmiş bulunmaktayım. Bizim diğer insanlardan ayrıcalığımız, gözlerimiz ve kulaklarımız sadece kendimiz için değil, belki binlerce insan için bakıyor, dinliyor ve bunları haber yapıyoruz. Hiçbir koşulda eğilmedik, bükülmedik. Kısaca bana bu gücü veren kurullardaki tüm arkadaşlarıma teşekkürü borç biliyorum. Önceki başkan Mehmet Özkan’a da yeni görevinde başarılar diliyorum’’ dedi.

Hakkari'de feci kaza: 1'i ağır 4 yaralı Hakkari'de feci kaza: 1'i ağır 4 yaralı

Kurucu Başkan Hakan Taş ise yeni yönetime başarılar diledi. 

Editör: Haber Merkezi