Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Tekin, Hakkari Şoförler Odası Başkanı Abdi Arslan ve Yüksekova Şoförler Odası Başkanı Selami Durna kentteki ulaşım sorunlarını görüşmek üzere Karayolları 11. Bölge Müdürü Demirhan Erol’u ziyaret ederek kentteki ulaşım alt yapısı ile ilgili istişarelerde bulundu. 

Ziyarete ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan ESOB Başkanı Muharrem Tekin, yaptıkları görüşmede; Hakkari’nin ulaşım altyapısı konusunda dezavantajlı bir il olduğuna ve bölgedeki yol sorununun kalıcı bir şekilde çözüme kavuşturulması gerektiğine dikkat çekti.

Başkan Tekin, Derecik ilçesi yolunun durumunu Bölge Müdürü Erol’a ilettiklerini ve söz konusu yolun hızlıca ve en iyi şekilde onarılacağı sözünü aldıklarını kaydetti.

Derecik ve Üzümlü Gümrük Kapıları yollarının yapılması yönündeki taleplerini Karayolu Bölge Müdürü Demirhan Erol’a ilettiklerini kaydeden Tekin, Derecik Gümrük Kapısı yolu bu yıl içerisinde tamamlanacağı bilgisini paylaştı.

Hakkari’nin ulaşımında Yeniköprü ve Güzeldere Tünellerinin önemli olduğunu ve her iki tüneldeki çalışmaların hızlandırılmasını talep ettiklerini dile getiren Tekin, Yeniköprü Tünelinin her iki tüpü, Güzeldere Tünelinin de bir tüpünün bu yıl sonuna kadar trafiğe açılacağını söyledi.

Yüksekova ilçesindeki İpekyolu Caddesindeki kaldırımların ve orta refüjünün bakım, onarım ve temizliğinin yapılacağını bildiren Tekin, Hakkari’deki çığ tünellerinin ışıklandırılacağı sözünü aldıklarını kaydetti.

Tekin, son olarak Hakkari yolunda bozulan alanlar onarılacağını ve tek taraflı olan tünelin servis yolu genişleteceğini ifade etti.

Şemdinli ilçesinde çevre yolu yapılması yönündeki taleplerini Bölge Müdürü Demirhan Erol’a ilettiklerini bilgisini paylaşan Tekin, Hakkari’nin ulaşım konusunda coğrafi şartları da göz önüne alındığında yeteri kadar hizmete kavuşmadığına dikkat çekti ve kentin ulaşım alp yapısının tasarruf tedbirlerine takılmaması çağrısı yaptı.

Ziraat Bankası Hakkari'de 8 personel alacak Ziraat Bankası Hakkari'de 8 personel alacak

Tekin, Karayolları 11. Bölge Müdürü Demirhan Erol’a ziyarette gösterdiği ilgi ve misafirperverliğinden dolayı teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.

Muhabir: Zeki Dara