Derecik İlçesi  Anadağ köyü Gökçetaş mezrasında yaşayan 7. sınıf öğrencisi Aram Kaynak, çevresinden temin ettiği malzemelerle uzaktan kumandalı helikopter, araba, örümcek, akıllı soba maketleri yaptı.

Bu çalışmaları ilgi gören Kaynak'ı arayan TEKNOFEST görevlileri, eylülde Adana'da yapılacak festivale davet etti.

Hakkari Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürü Ramazan Doğular ve Ben Hakkari T3 Vakfı İl Sorumlusu İshak Biçer, küçük Aram'ı evinde ziyaret etti.

Aram'a Deneyapkart ve robotik koodlama başlangıç takımı ve TÜBİTAK Dergileri hediye etti.

Aldığı hediyelerden memnun olan Aram, Müdür Doğular'a ve Biçer' teşekkür etti.

Kısıtlı imkanlarıyla 5. sınıftayken uzaktan kumandalı helikopter maketi yaptığını belirten Aram Kaynak, şunları kaydetti:

"Öğretmenlerim de bana çok yardımcı oldu. Kendimi sürekli geliştirdim. Arkadaşımda gördüğüm bir araba üzerine bu konuya merak duymaya başladım. Hep TEKNOFEST'e katılmak istiyordum. Güzel yarışmalar yapılıyor. Ben de orada olmak için elimden gelini yaptım. Yetkililer beni arayarak davet ettiler. Çok güzel bir duygu. Her zaman gitmek istediğim bir yerdi. Çok mutlu oldum, heyecanlandım. Eve gelerek aileme söyledim. Annem ve babam benimle gurur duydular. Beni davet eden Selçuk Bayraktar ağabeyime çok teşekkür ederim. İleride mühendis olmak istiyorum."

Hakkari'de farklı suçlardan aranan 14 zanlı tutuklandı Hakkari'de farklı suçlardan aranan 14 zanlı tutuklandı


 

Muhabir: Nirgül Uysal