Yeşiller ve Sol Gelecek Partisinin isim değişikliği ile Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) ismini DEM Parti Hakkari’de kongreye gitti.
Sümbül Mahallesi Sefa Düğün Salonunda gerçekleştirilen kongre DEM Parti Van Milletvekilleri Gülcan Kaçmaz Sayyiğit ve Mahmut Dindar, Hakkari Milletvekili Öznur Bartın, Hakkari Eski Milletvekili Sait Dede, barış anneleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, DEM Parti’nin Yüksekova, Şemdinli ve Çukurca ilçe yöneticileri, Hakkari il ve ilçe belediye başkan, il meclisi ve belediye meclisi aday adayları katılmıştı.
Kongrede konuşan HDP Hakkari Eski Milletvekili Sait Dede, "Bugün DEM Parti’nin kongresindeyiz. Her kongremizde başı şeyleri gündeme getiriyoruz. Mesele ne DEM Parti, ne Yeşil Sol ne HDP, DEP nede HADEP’tir fikriyatımız her patide aynıdır. Amacımızda aynıdır. Bugün partimizin ismi DEM’dir yarın isminin ne olacağını bilmiyoruz. Önümüzde önemli bir seçim var. Amaç ne bir milletvekili yada belediye başkanlığı değil amaç özgür yaşamaktır. Kongremizin buna vesile olmasını diliyorum. Yeni seçilecek yönetime başarılar diliyorum” dedi.
DEM Parti Hakkari Milletvekili Öznur Bartın da kongrenin hayırlı olmasını dileyerek yeni seçilecek yönetime başarılar diledi.
Önümüzde yerel seçimler var diyen Bartın, “Hakkari ve ilçelerinde belediye eşbaşkanlığı, il meclisi ve belediye encümenliğine aday olan arkadaşlarımız başvurularını yaptılar. Hayırlı olsun. Seçim takvimi işliyor. Kayyumlara karşı belediyelerimizi geri alacağız. Siz de takip ediyorsunuz Hakkari’de, Çukurca ve Şemdinli’ye yabancı seçmenler taşınmış hileler ile seçimi almak istiyorlar. Bu demokratik bir yol değildir. Biz halkımıza çağrıda bulunuyoruz iradenize sahip çıkın” şeklinde konuştu.
Kongrede HDP İl Eş başkanlığına Hümeyra Armut ve Kadir Şahin getirilirken, katılımcılar DEM Parti’nin yeni yönetimini tebrik etti.