26 Ekim 2018 Tarihli Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren kanunla ilçe olan Derecik’te hizmetlere yenileri ekleniyor.

İlçede doğup büyüyen ve kendi memleketine hizmet etmek için yola çıkan Nazmi Sevim, Derecik’te ilk diş kliniğini hizmete açtı.

2022 yılında Gazi Üniversitesi Diş Hekimliğini bölümünden mezun olan 29 yaşındaki Diş Hekimi Nazmi Sevim, bir yıl Van’da özel bir klinikte çalıştıktan sonra memleketi Derecik’e hizmet vermek için geri döndü.

Derecik İlçesi Gürmeşe Mahallesi Atatürk Caddesinde özel bir klinik açan Sevim , burada ilçede vatandaşlara hizmet verme mutluluğunu yaşıyor.

Hekim Sevim, ilçede diş tedavisi için insanların Van’a Hakkari’ye gitme zorunda kaldığını söyledi.

Daha önce Van’da özel bir klinikte çalıştığını hatırlatan Sevim, açıklamasının devamında şunları kaydetti.

"İlçenin konumu, coğrafyası, insanları çok iyi. Kendi memleketimde görev yapmaktan mutluyum. İnsanlarımıza faydalı olmak için çaba göstereceğim. Ağız ve diş hastalığı hassas bir konu. Yalnız buradaki insanlarımız ağız ve diş bakımlarını gerektiği gibi yapmamaktadırlar. Son safhasına geldiklerinde bize gelmektedirler. Öncelikle insanlarımızın kendi ağız ve diş bakımlarına iyi bakmalarını ve son safhaya bırakmamalarını istiyorum. Halkımız dişlerini tedavi etme yerine en ufak çürükleri olsa dahi dişlerini çektirmek istiyor. Bu da genç yaşlarda dişsiz kalmalarına neden oluyor. Bize bu şirin ilçemizde görev yapmayı kısmet eden Allah şükrediyorum.Açtığımız yeni diş kliniğimizde diş eti hastalıkları, diş implantı, kanal tedavisi, protez diş tedavisi, diş beyazlatma ve ağız çene cerrahisi gibi tedavileri yapacağız.’’

Hakkari İş Bank’tan esnafa aidat ödeme kolaylığı Hakkari İş Bank’tan esnafa aidat ödeme kolaylığı

Muhabir: NİRGÜL UYSAL