Konu ile ilgili DEM Parti Hakkari İl Örgütünden yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi.

Başkan  Öztepe'den Kadir Gecesi mesajı Başkan Öztepe'den Kadir Gecesi mesajı

''8 Mart meydanlarından ve barış sürecinin toplumsallaşması için yapılan halk toplantılarından aldığımız güç ve coşkuyla özgürlük bayramı olan Newroz alanlarına doğru ilerledik. Newroz kutlamalarının yapıldığı Hakkari, Yüksekova, Şemdinli ve Çukurca Newroz alanlarında Barış ve Demokratik Toplum taleplerini haykıran tüm değerli halkımızı sürece güç ve kararlı bir şekilde  destek verdiklerini Newroz alanlarını doldurarak gösterdiler.
Değerli halkımızın  demokratik toplum, özgürlük, barış ve halkların kardeşliği haykırışlarıyla Newroz alanlarına gelip Barışa ses vermelerinden dolayı il örgütümüz adına teşekkür ediyoruz.
Kadınların barış sevdasıyla, gençlerin özgürlük haykıran halaylarıyla,anneler ve babaların zafer coşkusuyla, çocukların  özgür gelecek hayaliyle Newroz alanlarına gelmeleri bize güç vermiştir.
Barış ve Demokratik toplum şiarının her bireye yüklediği anlam doğrultusunda 2025 Newrozu'nu baharın renkleriyle, ulusal kıyafetleriyle karşılayan değerli Hakkari halkına Newroz’a coşkulu katılımlarından ve yaşanan sürece desteklerinden dolayı Hakkari Dem parti il örgütü adına saygıyla selamlıyoruz.
İl örgütü olarak Halkımızın demokratik ve barışçıl bir toplum inşa etme taleplerine doğru öncülük edeceğimizin sözünü veriyoruz." Denildi.

Editör: Haber Merkezi