Hakkari Doğu Koleji 8. Sınıf Öğrencisi Aşti Çetin 2 Haziran tarihinde yapılan Liselere Geçiş Sınavı’nda (LGS) 484. 938 puanla Hakkari İl birincisi oldu. 

Hakkari'de Temmuz ayında karla mücadele çalışması Hakkari'de Temmuz ayında karla mücadele çalışması

Türkçe  dersinde 2 yanlış bir boş bırakan Çetin diğer beş branş dersindeki soruların tamamını doğru cevapladı. Bu başarı ile Hakkari İl birincisi olan Aşti Çetin hayalindeki okula yerleşme imkanı elde etti. 

Hakkari Doğu Koleji Kurucu Müdürü İbrahim Salim, Aşti Çetin’inin  bu önemli başarısından dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirtti.

Salim, “Aşti ile gurur duyduk, kendisine, ailesine ve öğretmenlerimize çok teşekkür ediyoruz. Biz, tüm öğrencilerimizle gurur duyuyoruz. Yedi yıldır yürüttüğümüz planlı çalışmalarla hedefimiz, her daim kitlesel başarıyı yüksek tutmaktı. Bu nedenle sınava giren öğrencilerimiz önemli başarılara imza attı. Tüm ekibimiz ve öğrencilerimizle gurur duyuyoruz. İlimizde sadece akademik değil aynı zamanda sosyal, spor, sanat ve teknoloji ile donatılmış güçlü çocuklar mezun etmenin haklı gururunu yaşıyoruz” şeklinde konuştu.


 

Muhabir: Zeki Dara