Şemdinli – Yüksekova Fay zonu üzerinde araştırma yapan Van YYÜ Afet Yönetimi ve Deprem Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Azad Sağlam Selçuk ekibi ile birlikte  Hakkari Valisi Ali Çelik’i makamında ziyaret etti

Valiliğin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda Vali Çelik’in, ziyarette Jeoloji mühendislerinden yürüttükleri çalışma ve araştırmalar hakkında bilgi aldığı belirtildi.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde görev yapan Jeoloji Mühendisleri; Prof. Dr. Azad Sağlam Selçuk, Prof. Dr. Levent Selçuk ve Dr. Öğretim Üyesi Sacit Mutlu’nun yer aldığı heyet görüşmede Jeoloji uzmanlarının çalışma yürüttükleri TÜBİTAK, AFAD ve MTA kurumları tarafından desteklenen çalışmalar ile ilgili Vali Çelik’i bilgilendirdi.

Görüşmede, Van Yüzüncü yıl Üniversitesi’nin yürütücülüğünde “Türkiye Diri Faylarının Paleosismoloji Özelliklerinin Belirlenmesi Projesi” kapsamında Şemdinli-Yüksekova fay zonunun depremselliği üzerine yaptıkları araştırma ve çalışmalar ile depremin maddi ve manevi yönden getirdiği zorluklar ve alınacak olan önlemler masaya yatırıldı.

Ziyaret sonrasında Jeoloji Mühendisleri Prof. Dr. Azad Sağlam Selçuk, Prof. Dr. Levent Selçuk ve Dr. Öğretim Üyesi Sacit Mutlu; yürüttükleri faaliyetlerdeki desteklerinden dolayı Hakkari Valiliği ve Hakkari AFAD Müdürlüğü’ne teşekkürlerini iletti.

Ziraat Bankası Hakkari'de 8 personel alacak Ziraat Bankası Hakkari'de 8 personel alacak

Vali Çelik de ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek misafirlerine teşekkür etti.

Muhabir: Zeki Dara