Birçok üründe yaşanan fahiş fiyat artışlarından en çok etkilenen sektörlerden biri de mobilya sektörü. Yüksek fiyatlardan dolayı yeni mobilya alamayan vatandaşlar ise tamire yönelmeye başladı.

Kentte yaklaşık 20 yıldır Mobilya tamiri ve döşeme üzerine faaliyet gösteren Gonca Dikim Evi ve Koltuk Döşeme Sahibi Naci Şahinoğlu, mobilya ve kanepe fiyatlarında yaşanan fahiş artışlardan dolayı vatandaşın eski koltuk ve mobilyalarını değiştirmek yerine tamir ettirmeye yönlendirdiğini söyledi.

Vatandaşın bu şekilde yüksek maliyetten kaçındığını ifade eden Şahinoğlu, , 80 bin liralık koltuk takımını 20 bin liraya yenilediklerini belirtti.

Şahinoğlu, açıklamasının devamında şunları kaydetti.

“Koltuk ve mobilya sektöründe artık yenisi alınamıyor. Bu da haliyle tamire yönelmeyi artırıyor. Biz de buraya getirilen eski ürünleri yeniliyoruz. Şu anda koltuk, kanepe, sandalye, yatak odaları, şark odaları ve köşe takımlarını hem üretiyor hem kaplama yapıyor hem de tamirini yapıyoruz. Müşteri en düşük 15-20 bin liralık koltuk takımı alamadığı için eskisini buraya getirip onlara yarı fiyatının altında tamir ediyor ve kumaşını değiştirerek yeniliyoruz. 80 bin liralık koltuk takımının tamir ve kumaşını 20 bin liraya yaparak yeni hale getiriyoruz. Bazı müşterilerimiz ise ya koltuğun kolu kırılmıştır ya ayağı kırılmıştır ya süngeri çökmüştür ya evde kullanılamaz hale gelmiştir ya da kumaşı temizlenemeyecek derecede kirlenmişse buraya getirip bu sorunları burada halledip müşterimize yeni haliyle veriyoruz. Bizim de en büyük sorunumuz artan maliyetler ve yetiştirecek çırak bulamamamızdır. Şu an bizim gibi çok az usta kalmış durumdadır. Bunun sebebi ise sanatkârla yeterince değer verilmemesinden kaynaklanıyor. . Eskiden ürünlere senede bir zam yapılırken şu anda her ay zam yapılıyor. ‘’

Hakkari'de seyir halindeki otomobil yandı Hakkari'de seyir halindeki otomobil yandı

Bozulan oturma gurubu tamir etmek isteyen vatandaşlardan Ali Yiğit, birçok vatandaşın yeni ürün alma durumunu olmadığını söyledi.

Artan fiyatlar yüzünden kendisi gibi mobilya döşemecilerine yönlediğini belirten Yiğit, şunları kaydetti.

‘’ Her gün her şeye zam geliyor. Bu durumda vatandaş zor durumda kalıyor. Bizlerde çözüm olarak mobilyalarımızı tamir ediyoruz. Yeni oturma grubu alma şansımız hiç yok. Çünkü çok pahalı geliyor. Bizler çözümü mobilya tamircilerinde arıyoruz.''diye konuştu.

Muhabir: ZEKİ DARA