Hakkari’de Valilik koordinasyonunda Çukurca Kaymakamlığı ve Çukurca Belediyesi tarafından organize edilen ve İçişleri Bakanlığı, Kültür Turizm Bakanlığı ile Gençlik ve Spor bakanlıkların desteği ile düzenlenen festival ikinci gününü geride bıraktı.

TYP kapsamında Hakkari'de 8 işçi alınacak TYP kapsamında Hakkari'de 8 işçi alınacak

Hakkari Valisi Ali Çelik ile protokol üyelerinin de katılımı ile başlayan ve ardından halaylarla devam eden etkinlik renkli görüntülere sahne oldu.

Festival kapsamında 30 yıldır yasaklı olan Türkiye – Irak sınırındaki Han Yaylasında düzenlenen dağ bisikleti ve uçurtma şenliği gerçekleştirildi.

44 kilometrelik parkurda yapılan dağ bisikleti yarışında Sevim Gerçek birinci, Azize Bekar ikinci ve Ekin Ereke üçüncü; erkeklerde Okan Aydoğan birinci, Süleyman Sefa Temel ikinci ve Zana Öztunç üçüncü oldu. Dereceye giren sporculara Hakkari Valisi Çelik ve protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi.

Vali Çelik, Çukurca Kaymakamı Mert Kumcu ve Belediye Başkanı Nazmi Demir Han Yaylasında çocuklarla uçurtma uçurdu, festivalin ikinci gün etkinliklerine katılan fotoğraf sanatçıları ise 4 ay için Han Yaylasına gelen Göçerlerin zorlu yaşam şartlarını fotoğrafladı.

Ardından ilçeye 5 kilometre mesafede bulunan Çınaraltı mevkiinde rafting yapıldı.

Vali Çelik, Çukurca Kaymakamı Mert Kumcu, Çukurca Belediye Başkan Nazmi Demir ve AK Parti İl Başkanı Zeydin Kaya, basın mensupları ve sporcular Zap Suyu'nda rafting yaptı.

Festivalin ikinci günündeki son etkinlikte ise Rus dağcı Roman Abildaev’in katılımı ile ÇInaraltı bölgesinde kaya tırmanışı gerçekleştirilirdi.

Rafting etkinliği sonrasında kısa bir açıklama yapan Vali Çelik, rafting sporu ve Çukurca’nın doğasıyla ilgili olarak “Biraz önce sporcularla birlikte rafting yaptık, inanılmaz keyifliydi. Buranın doğasının, ambiyansının Antalya’dan, Manavgat’tan hiçbir farkı yok. Herkesi Çukurca’ya davet ediyoruz. Öncelikle burada gerekli olan alt yapı ve tesis çalışmalarını tamamlamamız gerekiyor. Gerekli tesis ihtiyacını hızlı bir şekilde planlayıp, sonrasında ülkemizdeki herkesi dünyadaki adrenalin duygusunun en yüksek olduğu yere Hakkari’ye bekliyoruz.  dedi.

Muhabir: Zeki Dara